Το Ναύπλιο των περιηγητών

"Το Ναύπλιο" δύο εκδόσεις προσφοράς από το πολιτιστικό ίδρυμα της Alpha bank

Το Ναύπλιο: Το Ναύπλιο, η γραφική αυτή πολιτεία του Μοριά, είναι μία πόλη γεμάτη ιστορικές μνήμες. Η συγγραφέας, Σέμνη Καρούζου, από τις πρώτες Ελληνίδες αρχαιολόγους, ξεκινά την αφήγησή της από τους αρχαίους μύθους που σχετίζονται με το Ναύπλιο και προχωρά στην παρουσίαση της ιστορίας του μέσα από την ανάλυση και την περιγραφή της αρχιτεκτονικής των μνημείων και των κτιρίων της πόλεως από την αρχαιότητα έως τις περιόδους της Βενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας και τέλος, έως την εποχή του (νέου) κλασικισμού, τον 19ο αιώνα, όταν το Ναύπλιο ανακηρύχθηκε πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους (1828-1833). (τιμή 15 e - Έκδοση Εμπορικής Τραπέζης 1979, σελ. 216).

Το Ναύπλιο των Περιηγητών: Στην Έκδοση αυτή ο αναγνώστης καλείται σε ένα διαχρονικό ταξίδι στην πόλη του Ναυπλίου και στην ευρύτερη περιοχή της μέσα από τα κείμενα και τα έργα των περιηγητών. Για το Ναύπλιο, το οποίο χάρη στις φυσικές ομορφιές και στην ιστορία του αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών από τον 16ο αιώνα έως σήμερα, έχουν διασωθεί μία πλούσια σειρά χαρακτικών, αλλά και μεγάλος αριθμός πρωτότυπων ζωγραφικών έργων. Η ιστορικός τέχνης Αφροδίτη Κούρια παρουσιάζει όψεις και πτυχές της εικονογραφίας και της ιστορίας της πόλεως μέσω του πλούσιου εικονογραφικού υλικού που κοσμεί τις σελίδες του βιβλίου. (τιμή 27 e)

Τα δύο βιβλία βρίσκονται στο χώρο Πολιτιστικά στην Αθήνα, οδός Σταδίου 40 όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αγοράσουν, επωφελούμενοι της έκπτωσης 40% όλο τον Σεπτέμβριο, επισκεπτόμενοι το χώρο της Τραπέζης "Alpha Bank - Πολιτιστικά" - ή κατόπιν παραγγελίας τηλ. 3262465
Στο Kεντρικό Kτίριο της Alpha Bank, επί της οδού Σταδίου 40 στο Ισόγειο, με είσοδο από τη Στοά Νικολούδη, λειτουργεί το κατάστημα «ALPHA BANK - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ», όπου το Κοινό μπορεί να αγοράζει τις διαθέσιμες εκδόσεις της Τραπέζης και του κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. (ώρες λειτουργίας 9-2:30)
Από alphapolitismos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εποχή του Σταφυλιού

Η γενιά του '30 στη Ζωγραφική

Eλιά - Λορέντζος Μαβίλης